Wil je weten of je Covid-19 gehad hebt?

Corona raast ondertussen al een hele tijd door ons land en veel mensen zijn (zonder dat ze het weten) besmet geweest met het virus. Veel mensen vragen zich af of ze zijn besmet met het coronavirus of vragen zich af of ze antistoffen hebben aangemaakt na een infectie of vaccinatie. Het COVID-19 antistoffen onderzoek biedt antwoord op deze vragen.

Wat ontdek je met dit onderzoek?

Dit onderzoek is geschikt om antistoffen in het lichaam te meten na een besmetting met het coronavirus of na een vaccinatie. We meten de COVID-19 IgG- en IgA-antistoffen.
  • Of je COVID-19 hebt gehad en wanneer
  • Of je nog steeds antistoffen tegen COVID-19 hebt
  • Of je antistoffen hebt aangemaakt na een opgelopen infectie en/of vaccinatie
  • Hoeveel antistoffen je hebt aangemaakt na een infectie en/of vaccinatie
  • Welke antistoffen je hebt aangemaakt (recente IgA antistoffen of langdurige IgG antistoffen)
  • Of de vaccinatie goed werkt (titerbepaling)
  • Of je nu corona hebt
  • Of je een verhoogd risico op COVID-19 hebt
  • Of je immuun bent tegen COVID-19

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanvragen
Plaats je aanvraag door contact op te nemen per e-mail info@praktijknoordzij.nl of per Whatsapp 06-36 000 180. Vermeld dat je dit onderzoek wilt afnemen. Wij nemen je aanvraag binnen 24 uur (m.u.v. weekenden en vakantieperiodes) in behandeling. Is je aanvraag volledig? Dan ontvang je van ons binnen 3 werkdagen het testpakket in huis.

Prikken
Met het ontvangen testpakket maak je een afspraak bij een prikpunt dicht bij jou in de buurt. Er is altijd een prikpunt op 10 km van je woonplaats aanwezig.

Telefonisch consult
Binnen 5 werkdagen ontvangt Gezondheidspraktijk Noordzij jouw uitslag. Deze zal vervolgens per e-mail naar je worden toegezonden mits de uitslag negatief is. 

Veelgestelde vragen:

Antistoffen zijn een deel van onze afweer. Ze beschermen ons lichaam tegen indringers, onder andere tegen virussen. Nadat je besmet bent met een virus maakt je lichaam antistoffen aan. Dit duurt gemiddeld één week. De antistoffen hechten zich aan het virus dat het lichaam is binnengedrongen waardoor de besmetting stopt. Vervolgens ruimen andere cellen van het afweersysteem het virus op uit het lichaam. 


Het corona virus veroorzaakt de ziekte COVID-19.

Met dit onderzoek worden er twee antistoffen getest. De IgA-antistoffen ontstaan als eerste (binnen 10 dagen na besmetting). Later na de besmetting ontstaan de IgG-antistoffen (na ongeveer 4 weken).

Vanaf 10 dagen na het optreden van de symptomen kan een gevoeligheid van 100% worden aangetoond met het gecombineerde gebruik van de Anti-SARS-CoV-2-ELISA (IgA) en (IgG).

Samen met een negatieve uitslag van het onderzoek is het mogelijk om een medische verklaring aan te vragen. Dit is een schriftelijke verklaring van een arts of een andere medisch gekwalificeerde zorgverlener die het resultaat van een medisch onderzoek van een patiënt bevestigt. Het kan dienen als een bewijs van een gezondheidstoestand. Vanwege de dagelijkse wijzigingen van het beleid kan Gezondheidspraktijk Noordzij geen uitspraken doen of verantwoordelijkheid nemen voor welke landen deze verklaring geldig is. Zie voor meer informatie https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen 

Dit onderzoek het meest betrouwbare laboratoriumonderzoek (COOA en COROG) op de markt waarin zowel IgA- als IgG-antistoffen op een SARS-CoV-2 infectie worden onderzocht. Het onderzoek is aangepast aan de WHO-standaard en is CE-gecertificeerd.

Wat anderen zeggen over hun ervaring