De aarde biedt ons alles wat we nodig hebben

Ik ben opgegroeid in een dorp met veel natuur om mij heen. Als kind speelde ik het liefste buiten, deed ik verstoppertje in het bos of ging ik met mijn ouders en zusje kamperen in de prachtige natuur van Spanje of Italië. Onze voeding kwam ook grotendeels uit de natuur. We genoten dagelijks van de heerlijkste maaltijden, waaraan ik vaak mijn steentje bijdroeg. Ik was toen al gek op koken. Deze herinneringen aan mijn jeugd zijn zo fijn en had ik voor geen goud willen missen. De aarde met haar natuur en voeding fascineert mij. Ze is zo bijzonder. Ze biedt ons schone lucht om in te ademen, vruchtbare grond om voedsel te verbouwen, medicatie en water.

We zijn vervreemd van de natuur

Ik geloof dat ons lichaam een afspiegeling is van de natuur waar gezondheid de basis is. Voeding komt ook uit de natuur. Helaas hebben we onze voeding uit handen gegeven aan de voedingsmiddelenindustrie welke ons constant verleidt met zoete, zoute en vette voedingsmiddelen. Ze spelen slim in op de werking van onze hersenen. Die zijn namelijk vanuit de evolutie geprogrammeerd met een voorkeur voor zoet, zout en vet voedsel. Het resultaat? In Nederland zijn ruim 10 miljoen mensen chronisch ziek, heeft meer dan 50% overgewicht en lijden ruim 1 miljoen mensen aan een depressie.

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen?

Het is uiteraard erg belangrijk om een klik te hebben met jouw therapeut of coach om zo met een gerust hart aan jouw gezondheid en levensstijl te werken. Dus mocht je het fijn vinden om eerst in mijn praktijk of via de telefoon kennis te maken? Vul dan het contactformulier in en je hoort zo spoedig mogelijk van mij.

Terug naar de basis

TIjdens mijn opleiding voeding en diëtetiek heb ik mij gespecialiseerd in de natuurgeneeskunde, welke is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de geneeskracht van het eigen lichaam. De natuurgeneeskunde bekijkt de mens als een geheel. Alles in ons lichaam werkt samen en is met elkaar verbonden. Alles wat je doet, eet, drinkt en denkt heeft invloed op je gezondheid.

Het begin

De droom een eigen onderneming te starten, koester ik al sinds mijn jonge levensjaren. Vanuit mijn liefde en passie voor gezondheid en voeding richtte ik in 2018 praktijk Noordzij op. In mijn praktijk begeleid ik mensen terug naar een optimale gezondheid. Ziekte en klachten zijn het gevolg van gezondheid die je bent kwijtgeraakt. Gezondheid houdt in dat het lichaam zichzelf kan herstellen met behulp van optimale voeding, regelmatige beweging, ontspanning en psychische balans.

Terug naar de basis

Na mijn opleiding voeding en diëtetiek heb ik mij gespecialiseerd in de natuurgeneeskunde, welke is
gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de geneeskracht van het eigen lichaam. De natuurgeneeskunde bekijkt de mens als een geheel. Alles in ons lichaam werkt samen en is met elkaar verbonden. Alles wat je doet, eet, drinkt en denkt heeft invloed op je gezondheid.

Het begin

De droom om een eigen onderneming te starten koester ik al sinds mijn jonge levensjaren. Met mijn liefde en passie voor gezondheid en voeding heb ik in 2018 gezondheidspraktijk Noordzij opgericht.
In mijn praktijk begeleid ik mensen terug naar een optimale gezondheid. Ziekte en klachten zijn het gevolg van gezondheid die je bent kwijtgeraakt. Gezondheid houdt in dat het lichaam zichzelf kan herstellen met behulp van optimale voeding, regelmatige beweging, ontspanning en psychische balans.

Verander je gedrag en versterk je gezondheid

Naarmate ik meer clienten mocht begeleiden, viel het mij op dat de meeste  mensen uit balans zijn geraakt door diverse psychologische oorzaken. Men eet vaak uit emotie. Bijvoorbeeld door een tekort aan liefde, erkenning, waardering en veiligheid. Om een gezondere leefstijl en voedingspatroon te creëren is het daarom noodzakelijk dat deze diepliggende zaken worden opgelost door te zoeken naar mogelijke oorzaken van het ongezonde gedrag.

Bij Gezondheidspraktijk Noordzij streven wij naar duurzame resultaten. Het is ons doel dat je een blijvend gezonder leven creëert.  Daarom ben ik mij gaan verdiepen in diverse therapieën waaronder de cognitieve gedragstherapie en de gezondheidspsychologie. Ik heb al veel clienten mogen helpen om de leiding over hun eigen gezondheid terug te nemen door het creëren van nieuwe, gezonde en blijvende gewoontes. Ben jij de volgende die ik mag helpen?

Wat anderen zeggen over hun ervaring