Kom achter de oorzaak van jouw klachten

Heb jij last van de onderstaande klachten?
In veel gevallen is een voedingsallergie de oorzaak van deze vervelende klachten. Met behulp van een uitgebreid voedingsintolerantie onderzoek kunnen we onderzoeken voor welke voedingsmiddelen je mogelijk allergisch bent. 

Wat ontdek je met het dit onderzoek? 

Het onderzoek test je intolerantie op de 90 meest belangrijke en voorkomende voedingsmiddelen, zoals de meest voorkomende vleessoorten, groenten, fruit, granen, melkproducten en kippenei.

Met het onderzoek meten we de mate van intolerantie aan de hand van het aantal verhoogde antilichamen in het bloed. Indien de antilichamen na inname van een bepaald voedingsmiddel zijn verhoogd is er sprake van een intolerantie welke op hun beurt tot verschillende chronische klachten kunnen leiden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het eerste consult is het intakegesprek waarin we het gaan hebben over jouw klachten en jouw persoonlijke situatie. 
 
Tijdens dit gesprek wordt via een pijnloze vingerprik een buisje bloed afgenomen. Vervolgens sturen we het bloed op naar het laboratorium, waar het wordt onderzocht. 

En hoe gaan we erna verder?

Binnen 2-3 weken nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak voor de uitslagbespreking. Na dit gesprek weet je precies voor welke voedingsmiddelen je intolerant bent en welke mogelijk je klachten veroorzaken.

Vervolgens gaan we in 3 verschillende fasen werken naar het verminderen van je klachten:
  • Fase 1: eliminatiefase
  • Fase 2: provocatiefase
  • Fase 3: stabilisatiefase

Tussen de verschillende fasen door zullen we telefonisch contact met je opnemen om je voortgang te evalueren.

Het voedingsintolerantie onderzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De consulten die verwerkt zitten in het pakket kunnen, afhankelijk van je zorgverzekering, deels worden vergoed.

Wat anderen zeggen over hun ervaring